- puszka czerwonej fasoli
- 3 banany (do smaku)
- garstka namoczonych we wrzątku daktyli
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego lub mąki ryżowej
- opcjonalnie cukier puder do smaku
Polewa:
- 2-3 łyżki tłuszczu
- 2-3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka miodu lub innego słodzika
Składniki na masę zblendować, aż będzie gładka. Przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyłączeniu zostawić na jakiś czas w uchylonym piekarniku, po 15 minutach wyjąć z foremki i studzić na kratce. Upiększyć polewą.
Inspiracja: MałeWypieki
Comments by olkaman