Przepis na 12 muffinków lub 1 podłużne ciasto.
- 100 g mąki ryżowej
- 1 płaska łyżeczka sody
- 2 jajka,
- 50 g brązowego cukru
- 70 ml oleju – u mnie z pestek winogron
- 2 banany – nie wahałabym się użyć 3
- składniki na kruszonkę: 25 g zimnego masła, 50 g mąki ryżowej, płaska łyżka cukru
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać po łyżce mąki wymieszanej z sodą, a następnie stopniowo wlać olej. Zetrzeć banana na tarce i wymieszać łyżką. Przelać masę do foremek i udekorować pokrojonymi w plasterki bananami. Kruszonka: umieścić składniki w misce i zagnieść, pokruszyć na drobinki. Posypać muffinki. Piec w piekarniku w 180 stopniach lub nieco dłużej w przypadku pojedynczego ciasta.
Inspiracja: Natchniona
Comments by olkaman