Porcja na 2 obiady dla dwóch osób jak nie 2,5:)

  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 pieczarek
  • 0,5 kg mięsa (gulaszu wieprzowego lub z indyka)
  • 2 marchewki
  • 1 mały seler
  • puszka pomidorów, latem z 5 świeżych pomidorów bez skórki, można więcej
  • oregano, sól, pieprz do smaku
  • makaron spaghetti
  • ser żółty

Cebulę zeszklić, mięsko przyrumienić na patelni do zamknięcia z czosnkiem, pieczarki podsmażyć aż wyparuje woda i zrobią się ciemne. Marchewkę i seler zetrzeć na tarce i dodać do smażącej się cebuli. Wszystkie składniki wrzucić do garnka, dodać trochę wody i pomidory z puszki lub pozbawione skórki świeże pomidory (pokroić w kostkę – można trochę podsmażyć). Doprawić. Dusić ok. godziny aż mięso będzie miękkie. Podawać z makaronem spaghetti, posypane startym żółtym serem. Mniamciu!