• 300g mięsa – u mnie udziec z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • imbir (wg upodobań)
  • 1 papryka czerwona
  • 6 średnich pieczarek
  • 1 duży por
  • oliwa z oliwek
  • sos sojowy (2 łyżki)
  • sól pieprz
  • posiekany szczypiorek
  • szczypta cukru
  • makaron chow main lub ryżowy lub pszenny wstążki

Mięso zamarynować z solą i pieprzem, imbirem i czosnkiem w oliwie. Odstawić na całą noc do lodówki. Na podgrzany olej zamarynowane mięso, potem pora, paprykę i pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć chwilę, potem przyprawić sosem sojowym i odrobiną cukru. Dodać ugotowany wcześniej makaron, zmieszać wszystko i jeszcze chwilę dusić pod przykryciem. Porcja dla dwóch bardzo głodnych osób.