- 300g mięsa – u mnie udziec z indyka
- 2 ząbki czosnku
- imbir (wg upodobań)
- 1 papryka czerwona
- 6 średnich pieczarek
- 1 duży por
- oliwa z oliwek
- sos sojowy (2 łyżki)
- sól pieprz
- posiekany szczypiorek
- szczypta cukru
- makaron chow main lub ryżowy lub pszenny wstążki
Mięso zamarynować z solą i pieprzem, imbirem i czosnkiem w oliwie. Odstawić na całą noc do lodówki. Na podgrzany olej zamarynowane mięso, potem pora, paprykę i pokrojone w plastry pieczarki. Smażyć chwilę, potem przyprawić sosem sojowym i odrobiną cukru. Dodać ugotowany wcześniej makaron, zmieszać wszystko i jeszcze chwilę dusić pod przykryciem. Porcja dla dwóch bardzo głodnych osób.
Comments by olkaman