Dużo zdrowsze niż marketowe karmy czy jedzenie z puszki – bo wiem co mój psiak je. Porcja na pełny wielki gar:

  • pół kilo serc drobiowych
  • pół kilo żołądków drobiowych
  • 250 g wątróbki drobiowej
  • 4 uda z kurczaka
  • 4 – 5 torebek ryżu
  • 4 – 5 marchewek
  • pół łyżki soli

Mięso i marchew gotować przez jakiej 1,5 godz., aż mięso będzie odchodzić od kości. Wyjąć mięso i po wystudzeniu dokładnie wybrać kości. Do gotującego się bulionu wrzucić zawartość torebek z ryżem i gotować jeszcze  przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając, nastepnie wyłączyć gaz, przykryć by ryż wchłonął resztę wody. Dodać mięso i wymieszać. Tak ugotowaną potrawę (!) można porcjować w woreczkach i zamrażać. Szybko, zdrowo i smacznie dla naszego pupila!

Moja psiura waży 16 kg i taki obiadek gotuję jej raz na 3 tygodnie. Podaję z odrobiną lepszej suchej karmy.