• wielka cukinia (ok. 40-50 cm)
  • ok. 700 g mięsa (u mnie gulasz z indyka)
  • 1 papryka czerwona i 1 żółta
  • 10 pieczarek
  • ser żółty
  • cebula
  • czosnek, sól, pieprz, tymianek, oliwa (do zamarynowania mięsa)

Mięso zamarynować w ziołach, oliwie i czosnku i wstawić na noc do lodówki. Warzywa pokroić w kostkę i po kolei przesmażyć na maśle klarowanym. Wszystkie składniki wymieszać z uprzednio podsmażonymi pieczarkami i mięsem. Cukinię przekroić wzdłuż i włożyćna 20 minut do rozgrzanego piekarnika, by zmiękła. Następnie wyciąć gniazda nasienne i wypełnić farszem. Na górę zetrzeć ser żółty, oprószyć ziołami. Piec w temp. 160 stopni, podawać ciepłe. Pycha!